OTROLIG dag

Godmorgon nerds!

Klockan är sex på morgonen här och jag kan inte sova, så jag tänkte att jag kunde berätta om min underbara dag igår.
Vi satte oss i jeepen och började åka längs Hana highway som är en slingrig och otroligt fin väg som går runt berg och dalar. Gräset är SJUKT grönt över allt och välklippt är det också. Det är som en stor fet golfbana överallt. Hur som helst, landskapen som vi åkte genom skulle lätt kunnat varit med i typ Narnia eller Sagan om ringen vid sista striden eller nåt sånt. Höga gröna berg och slätter, och så havet precis nedanför vägen. Verkligen en extremt fin väg att åka.
Vi gjorde också en massa stopp längs den här vägen. Det började med att vi stannade vid en liten hamn där vi tittade ut på det stora glittrande havet.
Nästa stopp var nog det bästa stoppet enligt mig. Det var en liten strand som hette Koki Beach, där sanden var helt otroligt len och vågorna ganska höga. Jag blev så sjukt impad av surfarna som var ute i vågorna och körde för fullt. Jag måste fan lära mig det där, det såg så jäkla roligt och härligt ut. Själv kunde jag bara gå ut och leka lite i vågorna, men det var faktiskt inte så bara.. Jag hade asroligt och kände mig lyckligare än någonsin!
Efter typ en timme gav vi oss iväg igen och nästa stopp var ett fint vattenfall som vi stannade och kollade på. Det blev bara en snabbis där eftersom att stoppet efter det var en nationalpark där vi också stannade och kollade på vattenfall. Tror att det hette "the seven pools", och det var otroligt fint. Vi ville ju inte bara se den fina naturen utan vi ville uppleva den också, så vi klättrade in i vattenfallet och badade lite. Lövely.
Nu trodde jag att dagen var slut men icke sa nicke. Vi fortsatte på ringliga vägar, längs med regnskogen som bjöd på otroliga dofter och lite cocosnötträd och avocadoträd och sånt, inte några äppelträd här inte.
Kring vägarna traskade också en massa hästar, getter och kossor runt i hagar. Några var också helt fria ute i naturen så när vi var på väg mot sista stoppet så möttes vi av en kossa som gick på bilvägen uppe i bergen. 
Det sista stoppet som vi kom till efter en massa körande var en vulkan som heter Haleakala. Inte vilken vulkan som helst utan världens största inaktiva vulkan som vi liksom var i, hoooow cool. Jag kan inte riktigt förklara hur det såg ut, men det var helt otroligt i alla fall, fullt med små kratrar överallt, och jag tror att det var första gången som jag såg regnbågen ovanifrån.
Efter en lång dag så styrde vi hemåt och avslutade dagen med grillat kött och en massa mumsiga cookies.
Juldagen brukar bara tillbringas med film och degande i soffan för min del, så det här var ju lite annorlunda om man säger så. Har upplevt otroliga landskap, lekt i höga vågor, badat i vattenfall, stått i en av världens största vulkaner på en och samma dag. Ganska svårslagen dag faktiskt, och jag tror nog att det kan klassas som en av dom bästa jag har upplevt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0